top of page
people-2569234_1920 (1).jpg

Coaching

bij stage of werk

Wanneer we op (bijna) volwassen leeftijd stage- en werkervaringen in stappen, dan blijken juist deze situaties voor slachtoffers van pesten een grote uitdaging of worsteling te zijn. Juist dan word je geconfronteerd met de noodzaak van het in huis hebben van (sociale) vaardigheden en zelfvertrouwen om te kunnen functioneren. Tel daarbij op dat je vaak te maken hebt met teams, dus moet kunnen samenwerken, dat je je werk werkelijk moet kunnen 'leveren' en dat je beoordeeld wordt en je hebt alle ingrediënten bij elkaar om getriggerd te kunnen raken en niet meer te weten hoe te reageren of handelen. Dat is niet meer dan logisch en menselijk. Denk bijvoorbeeld aan:

- tot je recht komen met de vaardigheden die je in huis hebt (het niet binnen houden)

- om kunnen gaan met faalangst

- je mening geven in een team

- initiatief nemen

- zichtbaar durven zijn

- verantwoordelijkheid nemen, ook wanneer iets niet gaat zoals bedoeld

- je kwetsbaarheid laten zien

- emotionele weerbaarheid (tegen een stootje kunnen)

- je grenzen of wensen aangeven

- opkomen voor jezelf

- om kunnen gaan met grapjes

- om kunnen gaan met hectiek of drukte

- om kunnen gaan met stress

- feedback kunnen geven en ontvangen

- om kunnen gaan met conflicten

- leiding geven of je laten leiden

- et cetera

Tijdens de sessies en weekenden hoor ik vaak verhalen over de worstelingen met stages en in het werk. Het rakelt van alles op, terwijl dit vaak niet begrepen wordt door collega's, stagebegeleiders en leidinggevenden. Toch is het voor de hand liggend, dat dit DE grote uitdagingen zijn na ervaringen met pesten. Juist bij deze (nieuwe) ervaringen kun je vaak wel

een steuntje in de rug gebruiken. Een plek met een paar lotgenoten om samen de situaties waar je tegenaan loopt te kunnen bespreken en om gecoacht te worden, zodat je makkelijker je weg vindt en gaandeweg je stage- of werkplek veilig maakt voor jezelf. Je helpt elkaar om deze specifieke sociale vaardigheden onder de knie te krijgen.

Speelplaats voor de Ziel biedt je die mogelijkheid. In een kleine groep komen we eens in de 2 weken (online) bij elkaar. Je krijgt de ruimte om te vertellen over waar je tegen aan loopt, om situaties te beschrijven, zodat we met je mee kunnen denken. 

De Werkcoaching (ook voor stages) wordt begeleid door Joan Elkerbout zelf. 

Als het nodig is kun je tussendoor een individueel gesprek vragen, zodat ik meteen met je mee kan kijken.

Praktisch

Voor wie:

Voor iedereen met pestervaringen die tijdens zijn/haar stage of werk extra ondersteuning kan gebruiken door mensen die goed begrijpen waarom dit moeilijk kan zijn. (Bij voorkeur heb je al een Vogelvrij Weekend gevolgd. Zo niet, neem daar dan even contact over op, dan bespreken we of dit nog wel echt wenselijk is.)

 

Groepsgrootte:

Ca. 3 tot 6 personen

 

Duur:

Een cyclus van (telkens) 10 weken, waarin 5 bijeenkomsten plaats vinden.

Je kunt telkens verlengen met 10 weken, waarbij opgemerkt dat voor de opbouw van het vertrouwen geadviseerd wordt om minstens 2 cycli deel te nemen. 

Het is een doorlopende groep, wat inhoudt dat er soms mensen uitstromen en soms nieuwe mensen bij komen. 

 

Wanneer:

Vijf maal, eens in de twee weken.

De eerste keer van elke cyclus op een zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur een live bijeenkomst om kennis te maken en een goede basis te leggen.

De andere keren online op een avond door de week (in overleg welke dag en uitgezonderd vrije dagen en soms schoolvakanties) van 19.00-21.30 uur, inclusief één of twee pauzes.

De start van de 4 cycli (ongeveer):

Cyclus A: 1e week van september

Cyclus B:  2e week van november

Cyclus C:  laatste week van januari

Cyclus D:  2e week van april

 

Waar: 

Landgoed Eikenburg te Eindhoven (1e keer van elke cyclus), daarna online.

 

Kosten per cyclus:

inclusief 1e bijeenkomst van 4 uur op locatie in Eindhoven

€175 (BTW-vrij) voor stagiaires

€245 (BTW-vrij) voor werknemers (wanneer je zelf betaalt)

Als je werkgever betaalt, klik dan hier: 

Extra individuele gesprekken tijdens de coaching

Als u tijdens uw deelname aan deze coaching een extra gesprek nodig heeft om een situatie door te spreken, dan kan dit tegen een gereduceerd tarief van €30 voor ca. 30/45 minuten.

Heb je interesse om deel te nemen aan deze coaching, stuur mij dan even een mail over wie je bent, een toelichting over je stage of werk en je contactgegevens. Ik neem dan peprsoonlijk even contact met je op!

team-4529717_1920.jpg
say-yes-to-the-live-2121044_1920.jpg
bottom of page